Świadectwa Energetyczne, Audyty Energetyczne, Termowizja Strona Główna Świadectwa Energetyczne, Audyty Energetyczne, Termowizja
Forum wymiany doświadczeń związanych ze sporządzaniem świadectw, audytów energetycznych oraz diagnostyką termowizyjną.

FAQFAQ  Regulamin forumRegulamin  SZUKAJSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA NA OFERTĘ FIRMY INTERSOFT
Autor Wiadomość
certyfikator3000 

Dołączył: 22 Lis 2013
Posty: 2
Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 22 Listopad 2013, 11:04   UWAGA NA OFERTĘ FIRMY INTERSOFT

Witam wszystkich .
Chciałbym przestrzedz wszystkich planujących zakup oprogramowanie do AUDYTÓW oraz ŚWIADECTW charakterystyki energetycznej.
Jestem audytorem i certyfikatorem od 2010 roku i już temat jest mi dobrze znany
( kilkadziesiąt certyfikatów i adytów w tym program norweski ).

Po pewnym czasie chciałem zakupić oprogramowanie na Stałe bo zawsze korzystałem z systemu kredytów w BULIDDESK po to aby móc generować audyty i certyfikaty bez stałego połączenia z internetem gdyż, korzystam z paru komputerów i nie wszystkie są podłączone do internetu ze względu na ważne dane oraz bezpieczeństwo.

Skusiłem się na pakiet: INTERsoft AUDYT ENERGETYCZNY
zaoferowali w nim pełno dodatków:
•ArCADia-TERMO PRO ◦Efekt ekologiczny
◦Efekt ekonomiczny
•ArCADia-START
•ArCADia-INTELLICAD 7 Premium + ArCADia-START
•ArCADia-ARCHITEKTURA
•Ceninwest
•Świadectwa charakterystyki energetycznej – PRAKTYCZNY PORADNIK
•Bon szkoleniowy*

to kupiłem za ponad 2600 zł gdzie maja wystawione za 3567 zł tak potrafią zejść z ceny tylko żeby wcisnąć to badziewie.

i teraz przejde do sedna :
zrobiłem przelew i czekam - przyszedł mail z licencjami czekam dalej na paczke a tu nic po 2 tygodzniach dzwonie a tam pani informuje mnie ze za ta cene to mam tylko licencje a ja mowie ze nie tak ustalałem telefonicznie i gdzie jest wersja na dvd oraz ksiazka i licencja po rozmowie z ich kierownikiem przysłali - FAJNY POCZĄTEK.

wgrałem oprogramowania na świeży komputer i5 z windows 7 64 bit w pełni zaktualizowany do sp.1 itd.
wgrałem ich termo dostałem zlecenie robię od rana świadectwo po 7 godz pracy zapisuje. włanczam ponownie pusty plik - krew mnie zalewa - myśle może ja cos zrobiłem nie tak ale co można zrobić nie tak po prostu się zapisuje i tyle. Czytam w pomocy programu, że domyślnie co 30 min sam program zapisuje do pliku bezpieczeństwa szukam pliku otwieram - pusty.
Rozpoczynam od nowa zapisuje co 5 min i zapisuje już dobrze.
Za pare dni nowe zlecenie historia się powtarza- dzień zmarnowany- dzwonie pytam łączą z informatykiem - ON MÓWI ŻEBYM ZAINSTALOWAŁ NOWSZĄ WERSJE Z NETU BO MAM STARĄ A JA MÓWIE ŻE WYSŁALIŚCIE MI 2 TYGODNIE TEMU TĄ A ON MOWI ZE JUZ PÓŁ ROKU NIE JEST AKTUALNA- JAJA WYSYŁAJĄ STARE PŁYTY.
ALE TO NIC NAGRYWAM NOWĄ WERSJE....
kolejne zlecenie historia się powtarza nie zapisuje prawidłowo ani kopii bezpieczeństwa ani normalnie i co jest najlepsze na tym komputerze nic innego się nie robi tylko certyfikaty i audyty - nie jest podłączony do internetu po to aby nic nie złapał.
ZANIM ZADZWONIŁEM PRÓBOWAŁEM PRZEZ CAŁY DZIEŃ ZNALEŹDŹ JAKĄŚ ZALEŻNOŚ CZEMU TAK SIĘ DZIEJE - NIEMA TAKIEJ.

DZWONIE DO INTERSOFT ŁĄCZĄ Z INFORMATYKIEM I CO SŁYSZE W SŁUCHAWCE ;
,, JA SŁYSZAŁEM O TAKIM CZYMŚ ALE NIE WIDZIAŁEM ,,

PO PROSTU SZKODA CAŁEJ ROBOTY I PIENIĘDZY NA TEN BADZIEWNY PROGRAM.
dodatkowo warto zwrócić uwagę na inne wady ;

1.wygenerowane świadectwo jest bardzo brzydkie w stosunku do świadectw konkurencji tej firmy a na dodatek nie jest zgodne z rozporządzeniem w sprawie świadectw charakterystyki energetycznej- jest w pełni edytowalne a nie może być- ma być tylko w wersji do odczytu.
2. Brak prawidłowego numerownia stron - też nie zgodne z rozporządzeniem.
3. Cały interfejs jest niewyraźny nawet przy 27 calowym monitorze i full HD wygląda to jak namalowane w PAINTcie przez kilkulatka- nierówno rozmieszczone ikony brak opisów- totalny chaos, ISTNA WERSJA BETA czegoś NIEZIDENTYFIKOWANEGO.
4. Co ważne raporty źle wprowadzonych danych ( błędach) nie przekierowują do tego miejsca gdzie jest błąd trzeba szukać samemu w produktach konkurecji automatycznie przenosi w miejsce problemu- bardzo ułatwia i przyspiesza pracę .
5. przejścia między kolejnymi miejscami nie są synchroniczne taki mały przykład ;
wpisując adres nie przechodzimy do numeru tylko do miejscowości - boże jak adresuje kopertę to wpisuje ul.Kościuszki Warszawa i później dopisuje numer np. 20 ?.
Jest jeszcze masa innych błedów ;
6.Wygenerowane świadectwo w całej stopce ma ich reklamę to wygląda okropnie.
7. Po wygenerowaniu trzeba wszystko jeszcze raz rozmieszczać na świadectwie bo jest nierówno porozmieszczane.
8. Nie posiadają bazy projektów gotowych jak konkurencja.
9.Każde pomieszczenie trzeba wprowadzać osobno- bez sensu to jest jak mamy jedną strefę ciplną to sumujemy na raz całą strefę - tak przynajmniej jest w innych programach i nie robimy przez to niepotrzebnej roboty.
10. Wprowadzając stację klimatyczną dobieramy kąt dachu- śmiech na sali bo w innych programach kąd dachu dobieramy wprowadzając dach co jest oczywiste :) .

Kupując ten program stajesz się jego TESTEREM.
Czytałem na forach architektów maja podobne problemy z innymi ich programami.

ODINSTALOWAŁEM TO BADZIEWIE ,SPAKOWAŁEM WSZYSTKO ODESŁAŁEM CHCE ABY ODDALI MI MOJE PIENIĄDZE - NIE CHCĄ.
3 PISMA DO NICH WYSŁAŁEM Z UWAGAMI NAWET NIE POTRAFIĄ SIĘ ODNIEŚĆ DO UWAG.
NAPISALI, ŻEBYM NIE PISAŁ JUZ DO NICH BO POTRZYMUJĄ SWOJE STANOWISKO, ŻE PIENIĘDZY NIE ZWRÓCĄ !!!.

NIC NIE POMOGLI NIC NIE NAPRAWILI MAJA KLIENTA W du*** .

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH TO JEST NAJGORSZE OPROGRAMOWANIE Z JAKIM SPOTKAŁEM SIĘ W ŻYCIU JEST TAK ŹLE DOPRACOWANE ŻE TO SIĘ W GŁOWIE NIE MIEŚCI -OBECNIE SPRAWA MA TRAFIĆ DO SĄDU .
 
 
krzys 

Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 23
Skąd: radomsko
Wysłany: 22 Listopad 2013, 12:39   

Chłopie coś ci się chyba pomyliło, albo coś brałeś. Pracuje z tym programem od samego początku, od pierwszej jego wersji, zrobiłem ok 500 świadectw i z 50 audytów.
Wszystko jest ostre widoczne i nie ma problemów. Jedyny mankament to taki ze nie skaluje okien przy zmianie DPI, ale to taka uroda .NET inne programy mają to samo.Podejrzewam ze kolega nie pracuje na natywnej rozdzielczości monitora.
 
 
certyfikator3000 

Dołączył: 22 Lis 2013
Posty: 2
Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 22 Listopad 2013, 15:17   

krzys napisał/a:
Chłopie coś ci się chyba pomyliło, albo coś brałeś. Pracuje z tym programem od samego początku, od pierwszej jego wersji, zrobiłem ok 500 świadectw i z 50 audytów.
Wszystko jest ostre widoczne i nie ma problemów. Jedyny mankament to taki ze nie skaluje okien przy zmianie DPI, ale to taka uroda .NET inne programy mają to samo.Podejrzewam ze kolega nie pracuje na natywnej rozdzielczości monitora.


WŁAŚNIE DOBRZE NAPISAŁEŚ:
- OD SAMEGO POCZĄTKU - czyli nie są ci znane inne a mi tak
- 500 świadectw i 50 adytów - nie oszukujmy się niewykonalne zrobić tyle od kąd obowiązują te świadectwa chyba że zmieniasz tylko zdjęcia i dane na stronie tytułowej to wtedy można taką hurtownie tanich świadectw prowadzić.
- pracuje standardowo na monitorku 16:9 27 cali, rozdzielczość 1920X1080.

praca na programach innych producentów ( nie będę podawał tu jakich żeby nie było ) jest jak praca na programach komputerowych - ma to pomagać a nie wk..wiać i nie działać ...
POZDRAWIAM I PRZESTRZEGAM INNYCH bo widze że już lobby intersoftu się budzi.
Po sprawie w sądzie podzielę się ze wszystkimi werdyktem.
 
 
krzys 

Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 23
Skąd: radomsko
Wysłany: 23 Listopad 2013, 13:05   

certyfikator3000 napisał/a:

- 500 świadectw i 50 adytów - nie oszukujmy się niewykonalne zrobić tyle od kąd obowiązują te świadectwa chyba że zmieniasz tylko zdjęcia i dane na stronie tytułowej to wtedy można taką hurtownie tanich świadectw prowadzić.


Pierwsze świadectwo zrobiłem w marcu 2009.
teraz jest koniec listopada 2013. Jeżeli 500 świadectw na 5 lat to dużo to ile kolega robi tych świadectw rocznie. Co do ceny moich świadectw to twardo stosuje cennik z forum, czyli raczej nie są to ceny hurtowe
Proszę nie sugerować ze robię to nierzetelnie.

Proszę nauczyć się obsługi tego programu i dopiera gadać ze 500 świadectw na 5 lat to niewykonalne. Mając całą dokumentacje, świadectwo można wykonać w ciągu 3 godzin razem z wydrukami i oprawą.
Mnie się nic nie knoci przy wydrukach, a stopkę po prostu usuwam i wstawiam swoją jedno kliknięcie w Word-zie. Drukuje do pdf-a i plik zabezpieczam hasłem.
Rzeczywiście nie wiem jaki soft jest teraz dostępny i się tym nie interesuje, bo opanowanie Arkadi zajęło mi 3 miesiące. Arkadię wybrałem dlatego ze w 2009 roku była najlepsza, co teraz rynek proponuje nie wiem, ale obawiam się że nic się nie zmieniło.
Dziwię się tylko ze kolega wywalił tyle kasy nie pracując w tym programie. Dawniej można było ściągnąć sobie wersje trial która była pełną wersją programu działającą 30 dni, chyba dalej tak jest.
Co do zwrotu kasy to jeżeli kolega zakupu dokonał drogą elektroniczna to chyba w przeciągu 10 dni można to zwrócić bez żadnych tłumaczeń dlaczego i po co - jest na to jakaś ustawa.
Dodam jeszcze, że z intersoftem oprócz programu, który u nich kupiłem, nic mnie łączy oraz to że program nie zrobi sam ani świadectwa, ani audytu i niestety trzeba trochę ah poświecić na naukę.
Młodzi są bardzo niecierpliwi.
 
 
StaszekMoor 

Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 5
Skąd: Wrocław
Wysłany: 14 Październik 2014, 09:01   

Dzięki za info. Niedawno faktycznie miałem skorzystać z oferty Intersoft. Chcę podjąć ostateczną decyzję, poszperać, poszukać. Dobrze jest poczytać na ten temat choćby na forum. Daje to pełniejszy obraz. A potem oczywiście zabrać się za naukę tego programu, ni zastosuje się w go w praktyce.
 
 
ekoinż 

Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 46
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2 Styczeń 2017, 08:53   

Hehe, czytając ten temat omal nie pękłem ze śmiechu, i aż z ciekawości wszedłem na fora Builddesku i Robobata - Wam też polecam - nie do wiary, ale ludzie jakoś też się tam nie rozpisują w samych superlatywach. Najbardziej rozwaliły mnie posty, że w Builddesku ludzie potracili projekty z poprzednich lat:D Mają tylko dostęp do obliczeń z aktualnego roku:D Fajnie co? Hehe:D Poniżej zaś przesyłam moje komentarze do rzekomych zarzutów, których ja akurat nie zauważam przy pracy z Termo. Chłopie, wystarczyłoby iść na jedno szkolenie, a nie musiałbyś tracić godziny na pisanie tego elaboratu. Program jest naprawdę łatwy w obsłudze, a to o czym piszesz świadczy tylko o Twoim braku doświadczenia i umiejętnosci obsługi programu. Ja podtrzymuję stanowisko Krzysia.

1.wygenerowane świadectwo jest bardzo brzydkie w stosunku do świadectw konkurencji tej firmy a na dodatek nie jest zgodne z rozporządzeniem w sprawie świadectw charakterystyki energetycznej- jest w pełni edytowalne a nie może być- ma być tylko w wersji do odczytu.

Odp: to nie są wady. Jak się chce to wszystko można przedstawić w złym świetle. Świadectwa nikt Ci edytowac nie każe, możesz je zapisać do pdfa. A ponadto i tak przecież musisz je najpierw zarejestrować na stronie ministerstwa, i jak uzyska numer, to możesz je wydrukwoać bezpośrednio ze swojego konta w rejestrze. Uważam, że akurat to jest przewaga Termo nad konkurencją, że pozwala na generowanie raportów w różnych formatach, co zresztą przekonało mnie do zakupu tego programu, a nie np. builddesku, bo porażką dla mnie jest dostęp do raportów przez jakąś platformę online...

2. Brak prawidłowego numerownia stron - też nie zgodne z rozporządzeniem.

Odp: nie zauważyłem takiej przypadłości, ale nawet jeśli rzeczywiście jest tak, jak twierdzisz, w co szczerze watpię, to primo ŚCHE jest edytowalne o czym sam przecież piszesz i uważasz to za wadę, a secundo możesz je druknąć z rejstru, a nie z programu.

3. Cały interfejs jest niewyraźny nawet przy 27 calowym monitorze i full HD wygląda to jak namalowane w PAINTcie przez kilkulatka- nierówno rozmieszczone ikony brak opisów- totalny chaos, ISTNA WERSJA BETA czegoś NIEZIDENTYFIKOWANEGO.

Odp: zalecam w dostosuj ekran ustawić zmień rozmiar tekstu i innych aplikacji na 100%. Albo idź do optyka po lepsze okulary

4. Co ważne raporty źle wprowadzonych danych ( błędach) nie przekierowują do tego miejsca gdzie jest błąd trzeba szukać samemu w produktach konkurecji automatycznie przenosi w miejsce problemu- bardzo ułatwia i przyspiesza pracę .

Odp: mylisz się, raport o błędach spełnia swoją funkcję, bo po kliknięciu wybranego komunikatu przenosi dokładnie w etap, w którym błąd występuje. Zawsze w oczy rzucają się żółte czy szare trójkąty albo puste pola. No chyba, że masz problemy ze wzrokiem...

5. przejścia między kolejnymi miejscami nie są synchroniczne taki mały przykład ;
wpisując adres nie przechodzimy do numeru tylko do miejscowości - boże jak adresuje kopertę to wpisuje ul.Kościuszki Warszawa i później dopisuje numer np. 20 ?.
Jest jeszcze masa innych błedów ;

Odp: to nie jest błąd, tylko kwestia twoich upodobań. Interfejs jest moim zdaniem bardzo czytelny i etapy są ułożone logicznie, no ale skoro twierdzisz inaczej - no cóż o gustach się nie dyskutuje, a złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy...

6.Wygenerowane świadectwo w całej stopce ma ich reklamę to wygląda okropnie.

Odp: j.w. możesz albo w rtfie usunąć stopkę, albo druknąć świadectwo z centralnego rejstru, i po bólu...

7. Po wygenerowaniu trzeba wszystko jeszcze raz rozmieszczać na świadectwie bo jest nierówno porozmieszczane.

Odp: straszny z ciebie esteta. Dla mnie ważniejsze jest to, aby były dobre wyniki i nie brakowało żadnych danych, a przede wszystkim numeru świadectwa. To czy tekst jest wyjustowany to sprawa drugorzędna, ba wiele osób pisząc coś samemu także nie justuje tekstu. Druknij sobie kiedyś świadectwo z centralnego rejstru, zobaczysz czy jest piękniejsze...

8. Nie posiadają bazy projektów gotowych jak konkurencja.

Odp: są przykłady. Po co ci gotowe projekty? Może chciałbyś tylko zmienić zdjecie, adres i powiedzieć, że sam zrobiłeś? A potem by Ci z ministerstwa skontrolowali, znaleźli błędy, straciłbyś uprawnienia i jeszcze byś firmę oskarżył za swoją głupotę i cwaniactwo? Dobre dobre hehe :D

9.Każde pomieszczenie trzeba wprowadzać osobno- bez sensu to jest jak mamy jedną strefę ciplną to sumujemy na raz całą strefę - tak przynajmniej jest w innych programach i nie robimy przez to niepotrzebnej roboty.

Odp: tu ewidentnie widać, że poskąpiłeś na szkolenie, czy nawet nie pofatygowałeś się choćby na bezpłatne warsztaty. I piszesz bzdury. Możesz ograniczyć się wyłącznie do zdefiniowania stref, wtedy pomijasz etap Straty ciepła, a idziesz bezpośrednio do etapu Strefy cieplne. Pomieszczenia musisz tylko definiować w obliczeniach audytu lub przy doborze ogrzewania.

10. Wprowadzając stację klimatyczną dobieramy kąt dachu- śmiech na sali bo w innych programach kąd dachu dobieramy wprowadzając dach co jest oczywiste :) .

Odp: tutaj też nie wiem o co ci chodzi. W stacji aktynometrycznej są po prostu podane dane promieniowania słonecznego dla wszystkich kątów: 0, 30, 45, 60 ,90 stopni - dane przepisane ze strony ministerstwa. Kąt dachu ma znaczenie tylko dla okien połaciowych, przez które liczy się zyski od nasłonecznienia. Wtedy program ze stacji aktynometrycznej zaczytuje do obliczeń wartości natężenia promieniowania słonecznego właściwe dla danego kąta nachylenia,. I tyle...

Co do problemów z zapisem nigdy nie miałem takich problemów. W trakcie pracy co kilka minut klikam ctrl+S, ponadto mam też właczoną opcję autozapisu, więc jak mi się zapomni zapisac ręcznie, to mam dostęp do ostatnio zapisanej kopii i nie tracę wielu danych.

Byłem na jednym szkoleniu, i nie żałuję kilkuset złotych wydanych na ten cel. Dzięki temu śmigam w programie. A jak mam jakiś problem, którego nie umiem sam rozwiązać, to dzwonię albo pisze do nich i mi zawsze pomagają. Także nie wiem, ale może ktoś Ci zapłacił z Builddesku za ten paszkwil? No to teraz masz kasę, żeby iść na szkolenie do Intersoftu:D
Większość twoich skarg to brednie świadczące o małej wiedzy programu. To tak jak z nowym autem, musisz się do niego przyzwyczaić po zakupie. Kiedyś np. auta nie miały absa i się jakoś jeździło, teraz mają, i nikt nie będzie z tego rezygnował, bo jakaś jednostka nie umie się przyzwyczaić i marudzi, że lepiej było kiedyś... Pracowałeś w builddesku ok, to teraz przestaw tok myślenia na Termo. Programy nie są identyczne, bo takie być nie mogą, bo jaka by to była wtedy konkurencja...??

ps Liczba świadectw 500 to umiarkowany wynik, bo jak się łapie zlecenie na nowo budowany blok, to robisz jednorazowo kilkadziesiąt świadectw...

No i ciekaw jestem milczenia. Miałeś się przecież pochwalić efektem procesowania się.
 
 
Anna K. 

Dołączyła: 08 Sty 2017
Posty: 2
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 8 Styczeń 2017, 14:59   

Dziekuje za bardzo pomocne informacje :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy - warto przeczytać
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Opinia na temat pewnej firmy
szymciak.66 Pozostałe tematy 4 17 Lipiec 2014, 14:04
Adas00
Brak nowych postów programy firmy Physibel - Trisco i Kobru86
Kilowat Programy komputerowe 3 27 Listopad 2008, 10:08
Kilowat
Brak nowych postów EXPERT Certyfikat Energetyczny - firmy Robobat
Nowy program do opracowania certyfikatu
kasiarzyna Programy komputerowe 126 20 Kwiecień 2010, 07:56
_Joanna_
Brak nowych postów Strona www dla firmy sporządzającej certyfikaty SPRZEDAM!!!!
Festi Reklamy 1 22 Marzec 2010, 10:59
Festi


Kopiowanie wszelkich treści i instrukcji zawartych na forum bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Wersja forum PDA/GSM

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - największa baza ekspertów w Krajowym Rejestrze Doradców Energetycznych - www.krde.pl

REKLAMA
 


 

 
Świadectwo Energetyczne | Certyfikat Energetyczny | Audyt Energetyczny | Doradztwo energetyczne
Certyfikatorzy, Audytorzy, Doradcy Energetyczni
dolnośląskie, kujawsko-pomorskie, lubelskie, lubuskie, łódzkie, małopolskie, mazowieckie, opolskie, podkarpackie, podlaskie, pomorskie, śląskie, świętokrzyskie, warmińsko-mazurskie, wielkopolskie, zachodniopomorskie
Biała Podlaska | Białystok | Bielsko-Biała | Bydgoszcz | Bytom | Chełm | Chorzów | Częstochowa | Dąbrowa Górnicza | Elbląg | Gdańsk | Gdynia | Gliwice | Gorzów Wielkopolski | Grudziądz | Jastrzębie-Zdrój | Jaworzno | Jelenia Góra | Kalisz | Katowice | Kielce | Konin | Koszalin | Kraków | Krosno | Legnica | Leszno | Łódź | Łomża | Lublin | Mysłowice | Nowy Sącz | Olsztyn | Opole | Ostrołęka | Piekary Śląskie | Piotrków Trybunalski | Płock | Poznań | Przemyśl | Radom | Ruda Śląska | Rybnik | Rzeszów | Siedlce | Siemianowice Śląskie | Skierniewice | Słupsk | Sopot | Sosnowiec | Suwałki | Świętochłowice | Świnoujście | Szczecin | Tarnobrzeg | Tarnów | Toruń | Tychy | Wałbrzych | Warszawa | Włocławek | Wrocław | Zabrze | Zamość | Zielona Góra |