Świadectwa Energetyczne, Audyty Energetyczne, Termowizja Strona Główna Świadectwa Energetyczne, Audyty Energetyczne, Termowizja
Forum wymiany doświadczeń związanych ze sporządzaniem świadectw, audytów energetycznych oraz diagnostyką termowizyjną.

FAQFAQ  Regulamin forumRegulamin  SZUKAJSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ArCADia TERMO
Autor Wiadomość
sushi333

Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 1
Wysłany: 28 Wrzesień 2008, 11:43   ArCADia TERMO

ArCADia THERMO, program został wyposażony w interfejs graficzny pozwalający na narysowanie budynku i na tej podstawie stworzenie jego modelu cieplnego. Program automatycznie wykona obliczenia cieplne pozwalające na oszacowanie strat w pomieszczeniach, określenie sezonowego zapotrzebowania na ciepło, klasy energetycznej (certyfikat) i audytu budynku.

Reszta jest podana na stronie, choć nie ma tam zbyt wiele informacji.

http://www.3dcad.pl/aktua...8211-THERMO.htm
 
 
Bond 


Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 172
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 7 Grudzień 2008, 13:38   

czy ktos natrafil na wersje demo?
_________________
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? ... Albert Einstein
 
 
Iza 

Dołączyła: 27 Paź 2008
Posty: 12
Skąd: Kraków
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 09:50   

Witam, wczoraj byłam na sympozjum, na którym INTERSoft podała informację, że koło 15.XII udostępni wersję demo do przetestowania. Cena około 1000 zł z programem IntelliCAD. Prezentacja programu ciekawa. Proszę o Wasze opinie.
Pozdrawiam Iza
 
 
Budokon-Bis 
eksel

Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 79
Skąd: Warszawa/Legionowo
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 11:09   

Bond napisał/a:
czy ktos natrafil na wersje demo?

Zamówiłem demo i na razie ani be ani me.
 
 
xuzi 

Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 12:18   

Ja również wczoraj widziałem ta prezentacje,

Program zapowiada się naprawdę interesująco i jak dla mnie to na pierwszy rzut oka może się okazać lepszy niż program Instalsoftu i Wereszczyńskiego
 
 
Budokon-Bis 
eksel

Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 79
Skąd: Warszawa/Legionowo
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 17:10   

xuzi napisał/a:
Ja również wczoraj widziałem ta prezentacje,

Program zapowiada się naprawdę interesująco i jak dla mnie to na pierwszy rzut oka może się okazać lepszy niż program Instalsoftu i Wereszczyńskiego

Czy dlatego, że można w nim rysować?
 
 
proprojekt.net 

Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 119
Skąd: Lipno (kuj.-pom.)
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 17:52   

ja wysłałem mailem zapytanie o demo, odp dostałem nastęonego dnia. niestety Termo nie można dostać pocztą, natomiast między 10 a 15 XII będzie demówka do pobrania ze strony.

"fajność" Termo ma polegać na tym, że właśnie będzie się jako dane wstawiać np rzut w formacie DWG i dalej "liczy się samo" :mrgreen: (a co się liczy to zależy od wiedzy obsługującego)
 
 
Budokon-Bis 
eksel

Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 79
Skąd: Warszawa/Legionowo
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 19:17   

proprojekt.net napisał/a:
"fajność" Termo ma polegać na tym, że właśnie będzie się jako dane wstawiać np rzut w formacie DWG i dalej "liczy się samo" (a co się liczy to zależy od wiedzy obsługującego)

Właśnie o tym trzeba pamiętać. Prezentujący wie co pokazuje i które momenty by produkt był atrakcyjny. My mamy pamiętać o wyniku. A do obliczeń możemy załaczyć projekt albo nie. To nasza dobra wola i chciałbym zobaczyć te charytatywne działania. W przypadku CE nie ma o tym mowy. Wrzucenie rysunków to dodatkowa praca, chyba, ze mamy dokumentację w formie elektronicznej. Wszystko zależy od wprawy. Wtedy jest trochę szybciej. I tyle.
Jak kolega pisze trudno na razie pisać o czymś czego się nie przejzało. Dlatego zmykam i czekam na dostęp przynajmniej na ich stronie.
 
 
Indiana 
Andrzej Tlałka

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 777
Skąd: Małopolska
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 19:34   

Grunt, że konkurencja się robi. Program (nieważne jaki) może być przydatny do wydruku certyfikatu według schematu. Jeszcze nie próbowałem, ale ciężko będzie zrobić w Excelu taki fajny suwaczek :-P
Na razie biorę się do tworzenia arkuszy, gdyż już sporo osób pyta mnie czy będę robił te certyfikaty, i mniej więcej pyta o cenę. Strzeliłem, że koło 5 stówek za zrobienie domu z projektu, ale w grę wchodzi kilkadziesiąt zleceń. Zobaczymy. Na razie rosną szanse, że zarobię na taki program samym pisaniem certyfikatów - o ile szybko zdam egzamin :-/
 
 
Bond 


Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 172
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 11 Grudzień 2008, 21:36   

No 500 za domek to chyba jak masz duzo zlecen z danej firmy i sa powtarzalne budynki.

Mimo wszystko to troche siedzenia nad indywidualnym domkiem jest.
_________________
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? ... Albert Einstein
 
 
Indiana 
Andrzej Tlałka

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 777
Skąd: Małopolska
Wysłany: 12 Grudzień 2008, 18:01   

Wiesz, zrobiłem już większą część arkusza do excela, i wychodzi że to nawet tak dużo roboty nie będzie jak się wydaje na pierwszy rzut oka, a zleceń z tej jednej tylko firmy gdzie mam dobre znajomości i współpracujemy razem może być duuużo ;-)
Teraz tylko szkopuł, żeby dobrze przygotować sie do egzaminu, no i żeby były jakieś sensowne terminy egzaminów, a nie w marcu...
 
 
proprojekt.net 

Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 119
Skąd: Lipno (kuj.-pom.)
Wysłany: 12 Grudzień 2008, 18:10   

robienie arkusza faktycznie nie jest tak straszne jak by się mogło wydawać :)

a co do zleceń to rzeczywiście ludzie (zarządcy) się już zaczynają dopytywać co i jak :)

w związku z egzaminem to sądzę, ze po zrobieniu arkusza to ze strony rozporządzenia nie ma co się obawiać, bardziej trzeba przysiąść nad normami no i zagadnieniami typwo prawnymi.
 
 
mmikolajczyk 

Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 15
Skąd: łódzkie
  Wysłany: 16 Grudzień 2008, 07:59   

Witam na stronie intersoftu jest już wersja demo działająca w pełną funkcjonalnością przez 6 miesięcy (wydruki, zapis, itp) zapraszam
http://www.intersoft.pl/i..._id=3&show=demo
Jak macie jakieś sugestie lub propozycje do programu to piszcie
 
 
PROFIT 

Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 1
Skąd: Toruń
Wysłany: 16 Grudzień 2008, 15:10   

Witam,

mała uwaga odnośnie pisowni tematu tego wątku i jednocześnie programu,
czyli - "ArCADia THERMO"

Poprawną nazwą programu jest ArCADia-TERMO - bez "H"

Pozdrawiam :)
 
 
Bond 


Dołączył: 09 Lis 2008
Posty: 172
Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 16 Grudzień 2008, 21:28   

PROFIT napisał/a:
Witam,

mała uwaga odnośnie pisowni tematu tego wątku i jednocześnie programu,
czyli - "ArCADia THERMO"

Poprawną nazwą programu jest ArCADia-TERMO - bez "H"

Pozdrawiam :)


gratuluję pierwszego posta na forum :/

nastepnym razem postaraj sie zeby wnosil troche wiecej do dyskusji...

ja niestety wciaz sciagam demowke, mam slaby transfer bezprzewodowki, jak tylko przetestuje arkadie dam znac jak to wedlug mnie wyglada
_________________
Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? ... Albert Einstein
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne Tematy - warto przeczytać
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów ArCADia Termo na OSX
iluvatar9 Pozostałe tematy 1 23 Grudzień 2015, 12:06
pajac
Brak nowych postów Arcadia Termo + metodologia
diko333 Inne 0 11 Styczeń 2017, 12:52
diko333
Brak nowych postów Arcadia Termo i strefy nieogzewane
kijluk Programy komputerowe 1 13 Lipiec 2010, 14:03
Andreas
Brak nowych postów Arcadia Termo i sąsiadujące pomieszczenia
Grzesiek23 Programy komputerowe 5 22 Styczeń 2011, 14:10
Grzesiek23
Brak nowych postów Nowe FORUM poświęcone programowi ArCADia-TERMO
Zapraszamy na nowe forum- certyfikaty i charakterystyka energetyczne, audyty
pchlosta Programy komputerowe 4 11 Styczeń 2012, 17:02
kamchem


Kopiowanie wszelkich treści i instrukcji zawartych na forum bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Wersja forum PDA/GSM

CERTYFIKATY ENERGETYCZNE - największa baza ekspertów w Krajowym Rejestrze Doradców Energetycznych - www.krde.pl

REKLAMA
 


 

 
Świadectwo Energetyczne | Certyfikat Energetyczny | Audyt Energetyczny | Doradztwo energetyczne
Certyfikatorzy, Audytorzy, Doradcy Energetyczni
dolnośląskie, kujawsko-pomorskie, lubelskie, lubuskie, łódzkie, małopolskie, mazowieckie, opolskie, podkarpackie, podlaskie, pomorskie, śląskie, świętokrzyskie, warmińsko-mazurskie, wielkopolskie, zachodniopomorskie
Biała Podlaska | Białystok | Bielsko-Biała | Bydgoszcz | Bytom | Chełm | Chorzów | Częstochowa | Dąbrowa Górnicza | Elbląg | Gdańsk | Gdynia | Gliwice | Gorzów Wielkopolski | Grudziądz | Jastrzębie-Zdrój | Jaworzno | Jelenia Góra | Kalisz | Katowice | Kielce | Konin | Koszalin | Kraków | Krosno | Legnica | Leszno | Łódź | Łomża | Lublin | Mysłowice | Nowy Sącz | Olsztyn | Opole | Ostrołęka | Piekary Śląskie | Piotrków Trybunalski | Płock | Poznań | Przemyśl | Radom | Ruda Śląska | Rybnik | Rzeszów | Siedlce | Siemianowice Śląskie | Skierniewice | Słupsk | Sopot | Sosnowiec | Suwałki | Świętochłowice | Świnoujście | Szczecin | Tarnobrzeg | Tarnów | Toruń | Tychy | Wałbrzych | Warszawa | Włocławek | Wrocław | Zabrze | Zamość | Zielona Góra |